1

Grootste 'kerstboom' ter wereld voor 25e keer opgetuigd in IJsselstein

De bijna 370 meter hoge kerstboom in de Gerbrandytoren is zaterdagavond voor de 25e keer verlicht. De 'boom', een kerstboomvormig geheel van lampjes die zijn vastgemaakt aan de grote zendmast in IJsselstein, is volgens het Guinness Book of Records de grootste kerstboom ter wereld.

Het hoogste punt van de toren is 366,8 meter. De komende weken is het lichtjesspektakel in de wijde omgeving rond IJsselstein te zien. Bij helder weer kun je de kerstboom zelfs vanaf de Brienenoordbrug in Rotterdam bewonderen.

Tweeduizend donateurs
 

"De boom is belangrijk voor de regio. Voor veel mensen betekent het het begin van de kerstperiode", zegt de woordvoerder van Stichting De Grootste Kerstboom. Ook dit jaar hebben ze genoeg donaties gevonden om de boom te verlichten. "Dat is niet makkelijk", zegt de woordvoerder. "Maar het mooie is dat ongeveer tweeduizend mensen donateur zijn, die betalen tussen de 5 en 25 euro. En er zijn tientallen bedrijven die meebetalen."

Even na 20.00 uur gingen de lampjes rond de zendmast aan. Een woordvoerder van de stichting De Grootste Kerstboom meldt dat alles vlekkeloos verliep en dat de lichtjes het doen. Tijdens de ontsteking waren er optredens van onder meer Berget Lewis en Trijntje Oosterhuis.