Bij vrachtauto’s met meerdere assen wordt zo’n bestuurbare as soms wel toegepast. De toepassing van meerdere assen in het onderstel van een voertuig of aanhanger is overigens bedoeld om het gewicht te verdelen. Het moet voorkomen dat een as te zwaar wordt belast.

Dat er meerdere wielen bestuurbaar zijn, zie je trouwens ook weleens bij personenauto’s. Dan gaat het om achterwielbesturing voor extra sportieve of extra luxueuze auto’s. In combinatie met de gebruikelijke besturing van de voorwielen leidt dit tot vierwielbesturing en daarmee rijdt een auto stabieler in bochten of is hij extra gemakkelijk te manoeuvreren bij het inparkeren.’

Zo’n caravan met dubbele as wordt ook wel tandem-asser genoemd. Juist doordat die twee assen zo dichtbij elkaar gepositioneerd zijn, blijft de caravan gemakkelijk te manoeuvreren. Zou je de assen verder uit elkaar positioneren, dan kan de caravan bijna alleen maar rechtuit rijden. Tenzij je er gestuurde assen van maakt, maar dat is een technisch te ingewikkelde en kostbare oplossing voor een caravan.

Waarom zitten die dubbele wielen bij caravans